Dierenhotel Marijke
5 sterren dierenhotel

Medicatie, vaccinaties en medifonds

Medicatie

Het is geen probleem voor ons wanneer uw hond medicatie nodig heeft.

We hebben de medicatie het liefst in de originele verpakking en maken zelf een toedieningsschema en aftekenlijst voor tijdens de vakantie.

Als een huisdier medicijnen en/of (voedings-)supplementen gebruikt dan vragen we alleen een kleine bijdrage in de medische kosten van 1,00 euro per dag.

Vaccinaties

Elke gast die komt logeren in ons hondenhotel moet natuurlijk geldige vaccinaties hebben. M.a.w. de “herhalen op” datum in het paspoort mag niet verlopen zijn en indien verlopen minimaal 14 dagen voor aanvang van het verblijf toegediend te zijn. Let op, hiermee bedoelen we de zogenaamde cocktail-enting en niet de rabiësvaccinatie.

Daarbij moet elke gast gevaccineerd zijn tegen hondenhoest (vroeger genaamd kennelhoest), op welke manier(en) laten we over aan het advies van uw eigen dierenarts, ook de hondenhoest enting moet minimaal 14 dagen voor aanvang gegeven zijn.

Leidraad juiste entingen:
  • De laatst gegeven enting mag niet ouder zijn dan 1 jaar
  • Een enting mag nooit binnen 14 dagen voor aankomst in ons hotel gegeven zijn. 
  • Elke gast moet geënt zijn tegen hondenhoest, op welke manier(en) laten we over aan het advies van uw eigen dierenarts, ons dringende advies is om ook te laten enten tegen bordetella (dit is een enting tegen hondenhoest die wordt toegediend via de neus). Zeker deze enting mag niet ouder zijn dan één jaar en ook niet binnen 14 dagen voor aankomst toegediend zijn.

Zonder de juiste vaccinaties zullen we een gast helaas moeten weigeren. Twijfelt u nog of uw huisdier de juiste entingen heeft dan mag u de entingen ter beoordeling via het contactformulier naar ons verzenden.

Alle gasten moeten behandeld zijn tegen vlooien, dit mag met een vlooienband zijn maar de kans is wel aanwezig dat deze kapot gaat.

Zonder de juiste vaccinaties zullen we een gast helaas moeten weigeren.

Wilt u liever niet enten dan kunt er ook voor kiezen om een titerbepaling te laten doen, klik hier voor de voorwaarden.

Medifonds

Deelname aan het Medifonds is een vrije keuze en de kosten voor deelname zijn € 1,15 per dag.

Indien u deelneemt aan het Medifonds worden bij een verwonding of bacteriële en virale infectie de kosten vergoedt uit het Medifonds. Voor exacte omschrijving, voorwaarden en aanspraak maken op het Medifonds klik HIER.

Onze hond is eerst na een ander pension geweest waar we, ook tevreden waren...Maar omdat deze gestopt is zijn we naar Marijke uitgeweken waar nu gelukkig plek was en wát een verschil!! Dan zie je pas écht wat dierenliefde is!! Wat een lieve verzorgers en wat een mooie plek; hier hopen we nog vaak onze hond te kunnen brengen! TOP! Paula Cantini