Dierenhotel Marijke
5 sterren dierenhotel

Vakantie checklist

In- en uitchecken

Op zon- en feestdagen zijn we natuurlijk aanwezig voor het verzorgen van onze gasten, maar helaas gesloten voor de baasjes. Verder zijn we dagelijks geopend voor in- en uitchecken van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Brengen voor de eerste keer

Als een gast voor de eerste keer komt, is het advies om het brengen in de ochtend te doen. Op deze manier hebben wij ruim de tijd om voor hem/haar om een passend roedeltje te maken en hierin te introduceren, dit te begeleiden en voor langere tijd te observeren. Ook heeft uw huisdier dan zelf de tijd om te kunnen wennen.

Voor de rust van overige gasten, maar vooral om het wennen en afscheid voor uw hond zo makkelijk en snel mogelijk te laten verlopen, loopt u niet mee met uw hond naar het verblijf. U kunt uw hond dus niet meer zien. Dit is voor sommige mensen misschien vervelend, maar dient het belang van uw hond en de andere gasten.

Bezichtigen

U bent van harte welkom ons hotel te bezichtigen. Voor openingstijden klik hier.

Voeding

We hebben droogvoer van diverse a-merken zoals Technical, Enjoy, Naf-Naf en Prins voor onze gasten. Wilt u liever eigen voer meegeven dan is dat ook geen probleem, wel onder een paar voorwaarden:

 • Niet in een glazen verpakking en ook geen maatbeker van glas.
 • Altijd een flinke hoeveelheid extra voeding, want vaak heeft een gast wat meer nodig bij ons. Daarbij kunt u ook een vertraging oplopen waardoor het verblijf verlengd moet worden. Voer wat over blijft, krijgt u natuurlijk gewoon mee terug.

Ook diepvriesvoeding is geen probleem. U hoeft dit niet per portie af te passen, wel moet u er even aan denken één maaltijd ontdooit mee te geven. Voor het geven van diepvriesvoeding vragen we een kleine vergoeding, zie prijslijst.

Onze gasten eten met de voerbak op de vloer. Is uw hond gewend om van een verhoging te eten dan moet u deze verhoging mee nemen.

Entingen

Voor elke gast hebben we het inentingsboekje nodig. Vergeet u deze dan ook niet mee te nemen en ruim van tevoren te controleren of de entingen tijdens de vakantie in orde zijn. Zonder de juiste entingen kunnen we een gast helaas niet aannemen.

Let op: niet elke dierenarts geeft standaard de enting tegen hondenhoest maar deze is wel verplicht! Deze enting mag niet ouder zijn dan één jaar en tevens nooit binnen 7 dagen voor aanvang gegeven zijn.

Elke gast moet ook tegen vlooien behandeld zijn. Een vlooienband is daarvoor af te raden, omdat deze makkelijk kapot kan gaan.

Meenemen

 1. Paspoort of een ander bewijs waarop we de entingen kunnen controleren.
 2. Eventueel een kleedje o.i.d., zeker als een gast voor de eerste keer komt, is dit aan te raden. Meegegeven kleedjes kunnen we om diverse redenen nooit terug geven, m.a.w. wel iets meegeven wat u niet terug hoeft. We hebben zelf manden, kleden e.d. voor onze gasten en zorgen altijd dat elke roedel voldoende ter beschikking heeft.
 3. Eventueel eigen voeding als u liever heeft dat u hond dit krijgt.
 4. Voerbakstandaard als uw hond thuis van een verhoging eet.
 5. Medicijnen indien van toepassing. Medicijnen graag gewoon in de originele verpakking laten en niet afgepast maar dus wat extra voor de zekerheid (ook niet alvast breken, niet in het voer stoppen of in medicijndoosjes enz.).

Wat u niet hoeft mee te nemen

 • Bench.
 • Speeltjes of knuffels: we willen de hond een leuke vakantie geven met een passende groep vriendjes en speeltjes hebben ze dan niet nodig. Ze kunnen er eventueel ook nog ruzie om krijgen.
 • De halsband en riem hebben we tijdens de vakantie niet nodig en mag u dus weer meenemen.
 • Mand: wij zorgen dat elke roedel voldoende manden heeft.

Wanneer kan mijn hond niet op vakantie komen?

 • Wanneer een hond een overdraagbare ziekte heeft, zoals bijvoorbeeld hondenhoest of giardia.
 • Als de entingen niet in orde zijn of als het bewijs hiervan, bijvoorbeeld paspoort, niet aanwezig is met brengen.

Contact door ons tijdens het verblijf

Wanneer er tijdens een verblijf onverhoopt bijzonderheden zijn dan nemen wij contact op met u als baasje om dit met u te overleggen. Wilt u liever niet dat we contact met u opnemen of heeft u andere wensen, bijvoorbeeld dat we uw contactpersoon/noodadres benaderen, dan kunt u dat aan ons opgeven.

Berichtenservice tijdens het verblijf

We begrijpen dat u benieuwd bent naar hoe het met uw huisdier(en) gaat en dat u hier naar wilt informeren! Omdat degene die de telefoon beantwoordt uw huisdier niet verzorgd kan dit helaas niet telefonisch. Speciaal hiervoor hebben we een WhatsApp-nummer waar u een bericht naar kunt sturen en beantwoordt de verzorg(er)(ster) van uw huisdier(en) uw bericht.

Voor het nummer, de exacte werkwijze en eventuele kosten zie: www.dierenhotelmarijke.nl/app

Betaling

Bij de bevestiging van een reservering vragen we u binnen 14 dagen 25% van het factuurbedrag over te maken. Het restant kunt u bij ophalen per pin, creditkaart of contant voldoen. De aanbetaling is niet van toepassing als de check-in datum al binnen 14 dagen valt.

Eventueel bijkomende kosten kunnen zijn:

 • Bijdrage medische kosten € 1,00 per dag, per medicijn.
  Verplicht bij medicijngebruik, supplement of een verzorgende handeling (bijv. dagelijks ogen schoonmaken).
 • Indien nodig zullen dierenartskosten en de daarbij behorende taxikosten van 46,00 euro naar onze dierenarts “de Limes” in Harmelen bij u in rekening worden gebracht. Als u liever heeft dat we naar uw eigen dierenarts gaan, dan kunt u dat bij het brengen opgeven. We trachten u altijd eerst op de hoogte te stellen mocht een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk zijn.

.

Reservering wijzigen of annuleren

Wilt u deze reservering wijzigen of annuleren dan kunt u dat alleen doen via deze links: Wijzigen reservering / Annuleren reservering

Diverse

Heeft u nog een vraag kijkt u eens op FAQ.

Als u deze checklist doorneemt kunt u niets vergeten. Alvast bedankt, team dierenhotel Marijke
© Pluk Ontwerpbureau