Dierenhotel Marijke
5 sterren dierenhotel

Veel gestelde vragen

Dit kan vanaf 14 dagen na de laatste entingen. (als de entingen op schema lopen krijgt uw pup de laatste entingen op de leeftijd van 12 weken)

Wij begrijpen als u het moeilijk vindt uw pup te moeten missen en het moeilijk kan zijn uw pup ergens onder te brengen. Eigenlijk is het juist een hele goede investering in zijn/haar opvoeding, socialisatie en kennismaking met een dierenhotel! Daarbij vinden ze het nog erg leuk ook want wat is mooier dan veel kunnen spelen met je soortgenoten, uw pup staat nog overal voor open en kan bij ons allerlei nieuwe ervaringen op doen en het belangrijkste socialiseren met zijn of haar nieuwe vriendjes bij wie de pup gezellig in het roedeltje de vakantie viert.

Zoals elke gast krijgt ook een pup een passend roedeltje met hondjes die bij uw pup passen qua grootte, karakter en leeftijd. Qua leeftijd zoeken we voor een pup honden die ietsje ouder zijn waardoor uw pup met hun kan spelen maar de andere honden uit zichzelf ook hun rust zoeken waardoor uw pup ook zijn/haar broodnodige rust pakt.

Met brengen controleren we eerst de entingen van uw huisdier, vervolgens lopen we alles door wat betreft uw wensen en wensen en eventuele bijzonderheden van uw huisdier. Ook lopen we daarbij alle gegevens nog even door zoals uw telefoonnummer e.d.

Vervolgens neemt een verzorgster uw hond mee en gaat hem/haar begeleiden in een passend roedeltje. Voor de rust van overige gasten maar vooral om het wennen en afscheid voor uw hond zo makkelijk en snel mogelijk te laten verlopen loopt u niet mee met uw hond naar het verblijf. U kunt uw hond dus niet meer zien, dit is voor sommige mensen misschien vervelend maar dient het belang van uw hond en de andere gasten.

Afhankelijk van het ras of omschrijving van de hond willen we een nieuwe gast soms eerst op proef hebben om te kijken of wij ook deze gast een leuke vakantie kunnen bieden. Sommige baasjes vinden het zelf gewoon prettig hun hond eerst op proef te laten komen en ook dat is geen probleem. Natuurlijk is het ook mogelijk een proefperiode te plannen zonder dat u al een andere vakantie heeft staan.

Één dag is voor een proefperiode vaak net te kort en adviseren dan ook om de eerste dag in de ochtend te brengen en de volgende ochtend of middag weer op te halen, op deze manier kunnen we meestal wel een duidelijk beeld krijgen of we ook uw hond in de toekomst een leuke vakantie kunnen bieden.

Om een proefperiode te reserveren klik HIER. (deze proefperiode is niet kosteloos)

Gratis proefperiode

Ook is het mogelijk een GRATIS proefperiode/overnachting te reserveren, deze overnachting is gratis wanneer deze buiten een hoogseizoen en buiten een weekend valt. Een gratis proefperiode kunt u aanvragen met dit formulier.

We willen elke gast een leuke vakantie bieden door met elke gast een passende roedel te maken om de vakantie mee te vieren. Een gast dient dan ook sociaal te zijn met soortgenoten.

We zijn het gehele jaar geopend en hebben het gehele jaar ook voldoende gasten en roedels zodat we elke gast, mits sociaal, een leuke en passende roedel kunnen bieden. De schoolvakanties zijn wel altijd vrij snel volgeboekt. Met name het hoogseizoen van de zomervakantie en oud en nieuw is altijd erg snel volgeboekt dat we voor deze periode ook geen nieuwe klanten meer aannemen of gasten aannemen die alleen van één van de periode’s gebruik willen maken.

Nee, dat kan vanaf één dag tot een paar maanden. We streven er namelijk naar elke gast een leuke vakantie te geven, als we twijfelen of we een bepaalde gast een leuke vakantie kunnen bieden dan plannen we eerst een proefperiode.

Alleen voor het hoogseizoen in de zomervakantie hebben we een minimale verblijfsduur van 14 dagen. Dit heeft als reden dat de zomervakantie een gespreide vakantie is en we voor de rust van onze gasten niet teveel wisselingen in de roedels willen hebben.

Onze gasten vieren hun vakantie 24 uur per dag in een passende roedel. Elke gast welke bij ons komt logeren gaan we dus een leuk en passend roedeltje mee maken zodat ze met elkaar een leuke vakantie hebben. Bij die roedelvorming kijken we bijvoorbeeld naar het karakter, grootte, leeftijd en reu/teef zodat ze het goed met elkaar kunnen vinden en een fijne tijd hebben. We blijven de roedels altijd goed observeren en als het toch niet helemaal lekker loopt gaan we de roedelsamenstelling aanpassen. Het aantal honden per roedel is gemiddeld vijf honden maar word ook aangepast op wat bij uw hond past qua karakter en leeftijd.

Wij bieden ze een vaste dagindeling. Om 8:00 kunnen ze namelijk lekker naar buiten, omstreeks 9:00 krijgen de gasten eten, we blijven met eten altijd in de roedel zodat elke gast zijn eigen eten eet en niet meer of minder. Vanaf 12:30 gaan ze met hun roedel naar binnen om in hun binnen verblijf om even een paar uurtje te genieten van hun broodnodige rust. Om 17:00 gaat de deur naar buiten weer open tot 19:30 en omstreeks 17:30 weer even eten, de deur naar hun binnen verblijf staat altijd open zodat ze altijd naar binnen kunnen als ze willen.

Reuen hoeven bij ons niet gecastreerd te zijn.

Het kan wel zo zijn dat als een reu bijvoorbeeld te rijerig of dominant blijkt te zijn voor een eventueel volgende vakantie wel gecastreerd moet zijn. Een castratie geeft niet altijd 100% garantie dat het gedrag veranderd en er moet dan even een proefperiode gepland worden om te kunnen beoordelen of een volgende vakantie in ons hotel mogelijk is.

Jazeker, dit is ook vaak aan te raden omdat onze gasten 24 uur per dag in een roedel met andere honden hun vakantie vieren. U kunt het wassen gelijk opgeven met reserveren. Het tarief voor het wassen is afhankelijk van de grootte van uw hond.

Wij houden de honden gezellig in groepjes/roedels en hebben dus grote binnen en buitenverblijven. In vakantieperiodes lukt het dan ook helaas niet om uw hond aan te nemen.

Buiten de vakantieperiode`s lukt het wel, maar omdat we een hond liever niet alleen opvangen dan niet voor een lange periode, dit omdat een hond alleen (niet in een groep/roedel) naar onze mening niet echt een leuke vakantie kan hebben.

Mits uw pup volledig is ingeënt is uw pup welkom bij ons, zeer welkom zelfs want de pup bevindt zich nog in de socialisatie periode en vindt in principe alles leuk. Uw pup kan zich heerlijk uitleven en leert spelenderwijs zich sociaal op te stellen tegenover soortgenoten. Uw hond zal zich zijn verdere leven het dierenhotel herinneren als een fijn vakantieadres!

Qua leeftijd en entingen kan een pup op vakantie komen op 14 dagen na de laatste entingen, als de entingen op schema lopen is dat met 14 weken.

Onze gasten vieren hun vakantie in een roedel. Is uw hond loops dan vergt dat voor ons veel organisatie. Wij moeten zorgen dat uw teef niet wordt gedekt, de roedel is daarmee kleiner en de hotelkamer moet vaker schoongemaakt worden. Hiervoor vragen wij, ALLEEN als de reserving in een schoolvakantie / hoogseizoen valt, een extra vergoeding van 16,00 euro per dag.

Let op: Als uw hond opeens loops wordt en om die reden niet kan komen in een schoolvakantie dan blijft de normale annuleringsregeling van kracht.

Als een gast onverhoopt ziek wordt of er zijn andere bijzonderheden dan willen we u als baasje daarvan op de hoogte te stellen om dit met u te overleggen c.q. door te geven. Wilt u liever niet dat we contact met u opnemen of heeft u andere wensen, bijvoorbeeld dat we uw contactpersoon/noodadres benaderen dan kunt u dat aan ons opgegeven.

Wanneer we een dierenartsbezoek nodig achten dan willen we dit graag met u overleggen. Als we niemand kunnen bereiken en we vinden een dierenartsbezoek nodig dan zetten we dit vanzelfsprekend in gang. Indien uw eigen dierenarts gelegenheid heeft en niet te ver van ons vandaan is zullen we naar uw eigen dierenarts gaan, indien dit om een of andere reden niet mogelijk is dan gaan we naar dierenartspraktijk “de Limes” te Harmelen, Woerden of Vleuten.

Kosten dierenartsbezoek

De kosten van het dierenartsconsult zijn voor uw rekening, evenals het starttarief van 46, – euro wat wij hiervoor rekenen.

Dit starttarief omvat kosten zoals:

 • Het contact met u voordat we naar de dierenarts gaan.
 • De kilometervergoeding voor de auto, tot een maximum van 25 kilometer totaal.*
 • De arbeidstijd die wij aan het dierenartsbezoek besteden met een maximum van één uur van vertrek tot terugkomst.*
 • Het opmaken van een verslag van onze bevindingen, de bevindingen van de dierenarts, het vervolg van de behandeling(en)
 • Het opmaken van een behandelplan en/of aftekenlijst(en) t.b.v. medicatie.
 • U op de hoogte stellen van de bevindingen van de dierenarts.

* Bij extra kilometers rekenen we 20 cent per km. en bij extra tijd 35,00 euro per uur.

Als u de medische kostenverzekering heeft afgesloten en de gezondheidsklachten vallen onder deze verzekering dan zijn de kosten van de dierenarts en bovengenoemde kosten van het dierenartsbezoek voor rekening van dierenhotel Marijke.

 

Het is geen probleem voor ons wanneer uw hond medicatie nodig heeft.

We hebben de medicatie het liefst in de originele verpakking en maken zelf een toedieningsschema en afteken-lijst voor tijdens de vakantie.

Als een huisdier medicijnen en/of (voedings-)supplementen gebruikt dan vragen we alleen een kleine bijdrage in de medische kosten van 1,00 euro per dag.

Wij geven u de riem en halsband altijd mee naar huis. Tijdens het verblijf hebben wij deze niet nodig. Zoekraken wordt op deze wijze voorkomen.

Natuurlijk mag u uw hond een kleed of deken van zichzelf meegeven. Omdat wij de honden gezellig in groepjes huisvesten is het alleen heel goed mogelijk dat dit kleed het verblijf niet overleeft, mede hierdoor maar ook i.v.m. hygiëne geven wij de kleden nooit terug. Wij hebben zelf voldoende dekens die wij onze gasten ter beschikking stellen.

In verband met mogelijke beschadiging van uw eigendommen willen wij niet dat uw hond zijn eigen mand meeneemt. Wij hebben zelf goede kunststof manden, die wij uw hond ter beschikking stellen.

Wij willen en zijn wettelijk verplicht altijd de entingen te controleren. Dit hoeft niet perse het entingsboekje te zijn maar een ander bewijs, bijvoorbeeld een factuur van de dierenarts is ook voldoende.

We streven er naar elke gast een leuke vakantie te bezorgen, dit bereiken we met name door met elke gast een leuke roedel te maken. Sommige rassen zijn hier naar onze mening en ervaring vaak minder geschikt voor of vinden dit niet leuk. Ook geven veel baasjes aan dat ze hun hond niet bij deze rassen willen hebben, deze wens wordt natuurlijk gerespecteerd met gevolg dat we vaak geen roedelgenootjes voor deze honden hebben.

Rassen die we om deze redenen helaas niet meer aannemen zijn bijvoorbeeld:
Sharpei, Bullmastiff, Bull terriër, Pitbull terriër, Stafford, Chow Chow, Cane corso, Akita, Shiba inu, Argentijnse dog, Bordeauxdog, Amerikaanse Bulldog en Engelse bulldog. Voor de gehele lijst klik HIER.

Honden die samen, of met meerdere, komen worden nooit zonder overleg met u uit elkaar gehaald. Als ze het gezellig vinden en sociaal zijn zoeken we er nog een paar passende vriendjes/vriendinnetjes bij om hun vakantie mee te vieren.

Het hele jaar door zijn er altijd voldoende gasten om ook voor uw hond een leuk groepje mee te maken, onze gasten vieren hun vakantie 24 uur p/d in hun roedel dus zijn ook nooit alleen.

Voeding

Standaard geven we twee maal daags eten, maar kan indien nodig ook drie maal daags zijn.

Meestal geven we het eten in de roedel, elke gast krijgt dan zijn eigen bak en wij blijven er dan altijd bij zodat we ook zien hoeveel elke gast eet en omdat sommige gasten beschermend zijn over hun eten wij er ook voor kunnen zorgen dat ze onderling geen onenigheid krijgen.

Onze gasten krijgen droogvoer van de A-merken zoals Technical, Enjoy en Naf-Naf.

Wilt u liever eigen voer meegeven is dat geen probleem maar wel onder een paar voorwaarden:

 • Niet in een glazen verpakking en ook geen maatbeker van glas.
 • Altijd een flinke hoeveelheid extra voeding want vaak heeft een gast wat meer nodig bij ons en u kunt ook bijvoorbeeld altijd een vertraging oplopen waardoor het verblijf verlengd moet worden. Wat over blijft krijgt u gewoon mee terug.
 • Ook diepvriesvoeding is geen probleem, wel even aan denken een maaltijd ontdooit mee te geven. Voor het geven van diepvriesvoeding vragen we een kleine vergoeding, zie prijslijst.

 

Onze gasten eten met de voerbak op de vloer, is uw hond gewend om van een verhoging te eten dan moet u deze verhoging mee te nemen.

Het liefst voeren wij uit onze eigen voorraad en  geven geen korting als u eigen voer meeneemt, het geven van eigen voer is een extra service.

Wilt u liever eigen voer meegeven is dat geen probleem maar wel onder een paar voorwaarden:

 • Niet in een glazen verpakking en ook geen maatbeker van glas.
 • Altijd een flinke hoeveelheid extra voeding want vaak heeft een gast wat meer nodig bij ons en u kunt ook bijvoorbeeld altijd een vertraging oplopen waardoor het verblijf verlengd moet worden. Wat over blijft krijgt u gewoon mee terug.
 • Ook diepvriesvoeding is geen probleem, wel even aan denken een maaltijd ontdooit mee te geven. Voor het geven van diepvriesvoeding vragen we een kleine vergoeding, zie prijslijst.

 

Onze gasten eten met de voerbak op de vloer, is uw hond gewend om van een verhoging te eten dan moet u deze verhoging mee te nemen.

 
Naar algemene vragen.
Naar vragen over poezen.
Het Dierenhotel doet zijn naam eer aan! Mooie verblijven, vriendelijk en betrokken personeel; hier breng je je huisdier met een gerust hart naar toe. Robin Buters
© Pluk Ontwerpbureau