5 sterren dierenhotel

reserveren

Medische kostenverzekering

Medische kostenverzekering

Wilt u nog meer zekerheid? Dan kunt u kiezen voor een Medische kostenverzekering. Op deze manier bent u  verzekerd tegen dierenartskosten tijdens het verblijf.

Algemene informatie

Uw huisdier verblijft tijdens zijn vakantie bij ons gezellig samen met meerdere soortgenootjes.. Dit is natuurlijk superleuk en gezellig! Uw huisdier is nooit alleen en kan altijd lekker spelen of relaxen wanneer hij dat zelf wenst. Dat is toch zoals het hoort tijdens een vakantie! Echter, doordat hij samen is met andere gasten, is de kans dat hij een virus zoals een verkoudheid of griep overneemt wat groter dan thuis. Ook kan het gebeuren dat uw huisdier onverhoopt een wondje oploopt. Tijdens het verblijf kijken wij uw huisdier meerdere keren van top tot teen na. Dit noemen wij de body-check. Mede hiermee houden wij de conditie en de lichamelijke gesteldheid van uw trouwe viervoeter extra goed in de gaten! 

Soms is toch een bezoek aan de dierenarts nodig. Wij zullen uiteraard altijd eerst contact met u opnemen om dit met u te overleggen. Indien u dit wenst en de afstand dit toelaat gaan wij naar uw eigen dierenarts. De kosten voor de dierenarts lopen echter vaak snel op. Wij bieden u daarom de mogelijkheid om tijdens het verblijf  de Medische kostenverzekering bij te boeken. Als u deze Medische kostenverzekering heeft bijgeboekt vergoed dierenhotel Marijke in onderstaande gevallen de kosten van de dierenarts voor uw huisdier.

Welke kosten worden vergoed

  • Dierenartskosten bij een bacteriële en/of virale infectie welke is opgelopen tijdens het verblijf.
  • Dierenartskosten bij een verwonding.
  • De kosten die wij zonder Medische kostenverzekering altijd in rekening zouden brengen voor het dierenartsbezoek, dit is minimaal € 46,00 euro per dierenartsbezoek.

Looptijd 

De Medische kostenverzekering  sluit u af voor het gehele verblijf en loopt door tot 7 dagen na het verblijf.

Tarief en maximale vergoeding

De maximale vergoeding Medische kostenverzekering bedraagt € 675,00 per verblijf.

De kosten voor deelname aan het Medische kostenverzekering zijn € 1,15 per verbleven dag.

Welke kosten vallen niet onder de Medische kostenverzekering

  • Niet overdraagbare ziekten of aandoeningen. 
  • Voeding (ook niet indien dit voorgeschreven is door de dierenarts)
  • Indien een verwonding is veroorzaakt door een huisdier die staat ingeschreven bij dezelfde eigenaar als het dier welke verwondt is geraakt.
  • Als een gast iets mankeert wat hij voor aanvang van het verblijf al had. Bijvoorbeeld uw huisdier krijgt in de eerste drie dagen van het verblijf niesziekte. Omdat de drie dagen korter is dan de incubatietijd moet uw huisdier dit thuis al hebben opgelopen en valt het logischerwijs niet onder de medische kostenverzekering.

Uitsluiting voor deelname aan Medische kostenverzekering
Wij behouden ons altijd het recht om een huisdier voor deelname aan de Medische kostenverzekering te weigeren. Enkele voorbeelden hiervan kunnen zijn: Verminderde weerstand, hoge leeftijd of gezondheidsklachten van een huisdier.

Gezondheidsklachten na het verblijf melden
Heeft uw dier gezondheidsklachten na een verblijf dan kunt u deze kenbaar maken via het meldingsformulier, klik HIER.

Dit formulier is niet verplicht, maar wij willen u het gebruik hiervan wel dringend adviseren. Wij verzoeken u  om deze voor elk dierenartsbezoek in te vullen.

Kosten declareren
U kunt de kosten declareren via het aanvraagformulier, klik HIER.

Afhandeling aanvraag
Binnen 7 dagen na uw aanvraag ontvangt u bericht of de aanvraag voor vergoeding in aanmerking komt. Het kan zijn dat we de in verband met de beoordeling contact opnemen met de behandelend dierenarts. De uitbetaling van een aanvraag zal vervolgens plaatsvinden binnen uiterlijk 21 dagen na goedkeuring.